Zarząd fundacji

Wiesława Adamiec

założyciel Fundacji Carita

Prezes Fundacji Carita im. Wiesławy Adamiec. Absolwentka Uniwersytetu Wrocławskiego, Wydział Nauk Humanistyczno – Pedagogicznych. Studia podyplomowe o specjalności doradztwo i pomoc psychologiczna oraz zaburzenia osobowości –etiologia, diagnoza, terapia. Do czasu choroby prowadziła gabinet terapeutyczny. Mężatka, matka dorosłego syna. Miłośniczka zwierząt i górskich wędrówek. Lubi dobrą książkę, słucha Leonarda Cohena, Aloszy Awdiejewa i Tiny Turner. Mieszkanka Kowar.

Emilia Demczur

Wiceprezes Fundacji

Stanowisko wiceprezesa pełni od września 2015 roku. Pracuje w dziale badawczo-rozwojowym w działającej globalnie firmie przemysłowej. Od wielu lat angażuje się w działalność w organizacjach pozarządowych. Certyfikowany trener z doświadczeniem w prowadzeniu prezentacji publicznych i szkoleń. Pasjonuje się sztuką, podróżami i muzyką.

Irena  Borczyk

Członek Zarządu Fundacji

Absolwentka Akademii Medycznej we Wrocławiu, Wydziału Farmacji. Pracuje jako kierownik apteki. Na co dzień mieszka w Jeleniej Górze. Uwielbia piesze wędrówki po malowniczych Karkonoszach. Uwielbia zwierzęta, ogród i dobrą książkę. Jej pasja to przede wszystkim brydż.

Katarzyna Okruch

Członek Zarządu Fundacji

Ukończyła Finanse i Rachunkowość. Pracowała jako urzędnik administracji państwowej. Mama dwóch wspaniałych synów w wieku szkolnym. Lubi podróże, jazdę samochodem. Jej pasja to muzyka i taniec. Otwarta, konsekwentna w działaniach, doskonały organizator. Mieszkanka Skierniewic.

PEŁNOMOCNICY FUNDACJI

Marek Szcześniak