12 grudnia 2018 r.

WIDEO

KRAJOWY DZIEŃ PACJENTÓW ZE SZPICZAKIEM MNOGIM – materiał video

W dniach 23 -25 listopada we Wrocławiu odbył się Krajowy Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem Mnogim. Spotkanie edukacyjne zostało zorganizowane przez Fundację „Carita – żyć ze szpiczakiem”, która od lat wspiera pacjentów. Podczas warsztatów poruszano zagadnienia dotyczące edukacji i działań w kierunku poprawy dostępu do innowacyjnych terapii w zakresie szpiczaka plazmocytowego. Temat terapii został podjęty w sposób holistyczny, dlatego wśród zagadnień przewodnich spotkania znalazły się informacje o najnowszych standardach leczenia szpiczaka oraz badań klinicznych i programów lekowych. Nie zapomniano również o prawach pacjenta i roli badań w diagnostyce choroby. Prelekcje swoją tematyką obejmowały także zagadnienia terapii wspomagających, rehabilitacji oraz wsparcia psychologicznego. Podjęto ponadto bardzo istotny temat dotyczący diety z chorobie nowotworowej. Warsztaty cieszyły się dużym zainteresowaniem, wzięło w nich udział ponad 80 pacjentów z całej Polski wraz ze swoimi opiekunami. Po każdym wystąpieniu bądź wykładzie toczyła się żywa dyskusja.

Fundacja po raz pierwszy przeprowadziła również relację na żywo, której zapis można obejrzeć na kanale YouTube.

12 grudnia 2018 r. INNE Krajowy Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem Mnogim – część relaksacyjna 12 grudnia 2018 r. WIDEO KRAJOWY DZIEŃ PACJENTÓW ZE SZPICZAKIEM MNOGIM – materiał video 22 listopad 2018 r. KONFERENCJE Krajowy Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem Mnogim 24 wrzesień 2018 r. INNE Polskie Konsorcjum Szpiczakowe oraz Fundacja Carita zaprasza... 04 wrzesień 2018 r. WIEDZA Wrzesień miesiąc świadomości 04 wrzesień 2018 r. INNE Nowe forum dla pacjentów 31 lipiec 2018 r. INNE Z głębokim żalem i smutkiem żegnamy Prezes Fundacji Carita 30 maj 2018 r. WYDARZENIA Warsztaty w Darłówku 10 maj 2018 r. INNE Odeszła nasza serdeczna koleżanka 16 kwiecień 2018 r. LEKI Polscy pacjenci nie mogą korzystać w pełni z rewolucji... 04 kwiecień 2018 r. WYDARZENIA Kwiecień pod znakiem Ogólnopolskiej Kampanii... 20 marzec 2018 r. INNE ONKOCAFE – O RAKU PRZY KAWIE: 18.03.2018 06 marzec 2018 r. Wiedza PORADNIK HEMATOLOGIA DO POBRANIA 20 luty 2018 r. wydarzenia Recenzja z Krajowego Kongresu dla Pacjentów ze Szpiczakiem Plazmocytowym 12 luty 2018 r. wydarzenia I Kongres Fundacji Małgosi Braunek "Bądź integralny w zdrowiu" 9 luty 2018 r. KONFERENCJE Krajowy Kongres dla Pacjentów ze Szpiczakiem Plazmocytowym 25 styczeń 2018 r. INNE Prośba o pomoc Mariolce Grabarczyk 20 grudnia 2017 r. KONFERENCJE Zaproszenie na kongres „Bądź integralny w zdrowiu” 5 grudnia 2017 r. LEKI Pomalidomid – staranie o refundację 2 grudnia 2017 r. LEKI Debata Medexpresu: Szpiczak plazmocytowy „Chorzy żyją od leku do leku” 18 październik 2017 r. WIEDZA Zapraszamy do wzięcia udziału w webinarium 11 sierpień 2017 r. KONFERENCJE Zaproszenie na III Ogólnopolski Dzień Pacjenta ze szpiczakiem mnogim 29 czerwiec 2017 r. LEKI Zmiany w dostępności leczenia onkologicznego 6 czerwiec 2017 r. WIEDZA Poradnik „Hematologia” już dostępny 2 maj 2017 r. WARSZTATY Zaproszenie na bezpłatne warsztaty