2 maja 2017 r.

WARSZTATY

Zaproszenie na bezpłatne warsztaty

Fundacja Carita zaprasza wszystkich członków na bezpłatne warsztaty edukacyjno-integracyjne Szpiczak i my. W warsztatach wezmą udział specjaliści: hematolog, neurolog, ortopeda, rehabilitant, fizjoterapeuta, prawnik, specjalista leczenia bóli, psychoterapeuta. Warsztaty odbędą się w różnych miejscach i terminach:

Darłówko – 25 – 28 maja 2017 r. Ośrodek „Pod Arkadami” w Darlówku (termin zgłoszeń do 19 maja 2017 r.)

Sadkowice – 26 – 30 czerwca 2017 r. Siedziba „Sadyba” w Sadkowicach (termin zgłoszeń do 16 czerwca 2017 r.)

Przypominamy, że na warsztaty można się zgłaszać tylko i wyłącznie drogą mailową, pisząc na adres: kontakt@fundacjacarita.pl

Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest opłacona składka członkowska. Koszt pobytu opłaca Fundacja, dojazd w zakresie własnym.

29 marca 2019 r. Informacja prasowa 30 marca − Światowy Dzień Walki ze Szpiczakiem − wyzwania dla polskiej hematoonkologii 28 marca 2019 r. INNE REKRUTACJA DO BADAŃ KLINICZNYCH 25 stycznia 2019 r. KONFERENCJE 4 FORUM NA RZECZ PACJENTA ONKOLOGICZNEGO 22 stycznia 2019 r. INNE Konferencja Szpiczak Plazmocytowy 12 grudnia 2018 r. WIDEO KRAJOWY DZIEŃ PACJENTÓW ZE SZPICZAKIEM MNOGIM – materiał video 12 grudnia 2018 r. INNE Krajowy Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem Mnogim – część relaksacyjna 22 listopada 2018 r. KONFERENCJE Krajowy Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem Mnogim 24 września 2018 r. INNE Polskie Konsorcjum Szpiczakowe oraz Fundacja Carita zaprasza wszystkich chętnych do wzięcia udziału w badaniu klinicznym 4 września 2018 r. INNE Nowe forum dla pacjentów 4 września 2018 r. WIEDZA WRZESIEŃ MIESIĄCEM ŚWIADOMOŚCI RAKA JAJNIKA, CHŁONIAKÓW I BIAŁACZEK 31 lipca 2018 r. INNE Z głębokim żalem i smutkiem żegnamy Prezes Fundacji Carita - Żyć ze szpiczakiem, Wiesławę Adamiec. Ta wiadomość wstrząsnęła nami wszystkimi. 30 maja 2018 r. WYDARZENIA Warsztaty w Darłówku 10 maja 2018 r. INNE Odeszła nasza serdeczna koleżanka 16 kwietnia 2018 r. LEKI Polscy pacjenci nie mogą korzystać w pełni z rewolucji w leczeniu szpiczaka 4 kwietnia 2018 r. WYDARZENIA Kwiecień pod znakiem Ogólnopolskiej Kampanii Profilaktyki Nowotworów #WczesneWykrycieToŻycie 20 marca 2018 r. INNE ONKOCAFE – O RAKU PRZY KAWIE: 18.03.2018 6 marca 2018 r. WIEDZA PORADNIK HEMATOLOGIA DO POBRANIA 20 lutego 2018 r. WYDARZENIA Recenzja z Krajowego Kongresu dla Pacjentów ze Szpiczakiem Plazmocytowym 12 lutego 2018 r. WYDARZENIA I Kongres Fundacji Małgosi Braunek "Bądź integralny w zdrowiu" 9 lutego 2018 r. KONFERENCJE Krajowy Kongres dla Pacjentów ze Szpiczakiem Plazmocytowym 25 stycznia 2018 r. INNE Prośba o pomoc Mariolce Grabarczyk 20 grudnia 2017 r. KONFERENCJE Zaproszenie na kongres „Bądź integralny w zdrowiu” 5 grudnia 2017 r. LEKI Pomalidomid – staranie o refundację 2 grudnia 2017 r. LEKI Debata Medexpresu: Szpiczak plazmocytowy „Chorzy żyją od leku do leku” 18 października 2017 r. WIEDZA Zapraszamy do wzięcia udziału w webinarium 11 sierpnia 2017 r. KONFERENCJE Zaproszenie na III Ogólnopolski Dzień Pacjenta ze szpiczakiem mnogim 29 czerwca 2017 r. LEKI Zmiany w dostępności leczenia onkologicznego 6 czerwca 2017 r. WIEDZA Poradnik „Hematologia” już dostępny 2 maja 2017 r. WARSZTATY Zaproszenie na bezpłatne warsztaty