29 czerwca 2017 r.

LEKI

Zmiany w dostępności leczenia onkologicznego

Mamy dobre informacje dla pacjentów z rakiem jelita grubego oraz przewlekłą białaczką szpikową. W ostatnich dniach opublikowano projekt listy refundacyjnej:

Projekt obwieszczenia jest dostępny pod tym linkiem:

LINK

W ostatnim tygodniu Parlamentarny Zespół ds. Praw Pacjentów opublikował również stanowisko dotyczące dostępności leczenia onkologicznego w Polsce. Dokument jest dostępny pod linkiem:

LINK

28 czerwca 2019 r. LEKI Nowa lista leków refundowanych 18 czerwca 2019 r. MOTYWACJA Uwierzyć w siebie 30 maja 2019 r. SPOTKANIA W REGIONACH 15. czerwca spotkanie w Zielonej Górze 28 maja 2019 r. MOTYWACJA Szpiczak. Prezent ślubny. 28 kwietnia 2019 r. akademia pacjenta Warsztaty edukacyjno-rehabilitacyjne 29 marca 2019 r. Informacja prasowa 30 marca − Światowy Dzień Walki ze Szpiczakiem − wyzwania dla polskiej hematoonkologii 28 marca 2019 r. INNE REKRUTACJA DO BADAŃ KLINICZNYCH 25 marca 2019 r. SPOTKANIA W REGIONACH 13.04.2019 spotkanie w Lublinie 20 marca 2019 r. SPOTKANIA W REGIONACH 13.04.2019 spotkanie w Warszawie 20 lutego 2019 r. SPOTKANIA W REGIONACH 23.03 spotykamy się we Wrocławiu 25 stycznia 2019 r. KONFERENCJE 4 FORUM NA RZECZ PACJENTA ONKOLOGICZNEGO 22 stycznia 2019 r. INNE Konferencja Szpiczak Plazmocytowy 12 grudnia 2018 r. WIDEO KRAJOWY DZIEŃ PACJENTÓW ZE SZPICZAKIEM MNOGIM – materiał video 12 grudnia 2018 r. INNE Krajowy Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem Mnogim – część relaksacyjna 22 listopada 2018 r. KONFERENCJE Krajowy Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem Mnogim 24 września 2018 r. INNE Polskie Konsorcjum Szpiczakowe oraz Fundacja Carita zaprasza wszystkich chętnych do wzięcia udziału w badaniu klinicznym 4 września 2018 r. INNE Nowe forum dla pacjentów 4 września 2018 r. WIEDZA WRZESIEŃ MIESIĄCEM ŚWIADOMOŚCI RAKA JAJNIKA, CHŁONIAKÓW I BIAŁACZEK 31 lipca 2018 r. INNE Z głębokim żalem i smutkiem żegnamy Prezes Fundacji Carita - Żyć ze szpiczakiem, Wiesławę Adamiec. Ta wiadomość wstrząsnęła nami wszystkimi. 30 maja 2018 r. WYDARZENIA Warsztaty w Darłówku 10 maja 2018 r. INNE Odeszła nasza serdeczna koleżanka 16 kwietnia 2018 r. LEKI Polscy pacjenci nie mogą korzystać w pełni z rewolucji w leczeniu szpiczaka 4 kwietnia 2018 r. WYDARZENIA Kwiecień pod znakiem Ogólnopolskiej Kampanii Profilaktyki Nowotworów #WczesneWykrycieToŻycie 20 marca 2018 r. INNE ONKOCAFE – O RAKU PRZY KAWIE: 18.03.2018 6 marca 2018 r. WIEDZA PORADNIK HEMATOLOGIA DO POBRANIA 20 lutego 2018 r. WYDARZENIA Recenzja z Krajowego Kongresu dla Pacjentów ze Szpiczakiem Plazmocytowym 12 lutego 2018 r. WYDARZENIA I Kongres Fundacji Małgosi Braunek "Bądź integralny w zdrowiu" 9 lutego 2018 r. KONFERENCJE Krajowy Kongres dla Pacjentów ze Szpiczakiem Plazmocytowym 25 stycznia 2018 r. INNE Prośba o pomoc Mariolce Grabarczyk 20 grudnia 2017 r. KONFERENCJE Zaproszenie na kongres „Bądź integralny w zdrowiu” 5 grudnia 2017 r. LEKI Pomalidomid – staranie o refundację 2 grudnia 2017 r. LEKI Debata Medexpresu: Szpiczak plazmocytowy „Chorzy żyją od leku do leku” 18 października 2017 r. WIEDZA Zapraszamy do wzięcia udziału w webinarium 11 sierpnia 2017 r. KONFERENCJE Zaproszenie na III Ogólnopolski Dzień Pacjenta ze szpiczakiem mnogim 29 czerwca 2017 r. LEKI Zmiany w dostępności leczenia onkologicznego 6 czerwca 2017 r. WIEDZA Poradnik „Hematologia” już dostępny 2 maja 2017 r. WARSZTATY Zaproszenie na bezpłatne warsztaty