27 stycznia 2020 r.

WYDARZENIA

W dniu dzisiejszym 27.01.2020 r uczestniczyliśmy w konferencji-warsztacie:
OCENA TECHNOLOGII MEDYCZNYCH - HTA W POLSCE I UNII EUROPEJSKIEJ
Miejsce organizacji pacjentów onkologicznych w procesie HTA na poziomie europejskim i polskim.
W ramach wydarzenia odbyła się prezentacja modułu eLearningu HTA dostępnego na ECPC.org/edu/hta przez Beatę Ambroziewicz, członka Zarządu ECPC oraz polskiej ścieżki HTA, przez którą uczestników warsztatów przeprowadził prof. zwyczajny dr hab. Marcin Czech.
Po części wykładowej warsztatów HTA rozpoczęła się praca w 5 grupach z udziałem ekspertów.
Określono priorytety i potrzeby w zakresie:
- badań klinicznych,
- pracy AOTMiTU,
- refundacji MZ
- wdrożenia przez NFZ,
- innych mechanizmów dostępu do leków.

30 listopada 2020 r. Aktualności Dołączajcie do nas! 30 listopada 2020 r. Aktualności Akademia pacjenta – Wszystko co trzeba wiedzieć o badaniach klinicznych. Polineuropatia i łagodzenie objawów 26 listopada 2020 r. Aktualności Jak najwygodniej kontaktować się z Fundacją Carita? 26 listopada 2020 r. Aktualności Zaktualizowana strona internetowa Fundacji Carita 25 listopada 2020 r. Aktualności Badania kliniczne COBRA i PREDATOR – wciąż trwa rekrutacja 25 listopada 2020 r. Aktualności Nowy członek Fundacji Carita dołącza do prestiżowego programu Myeloma Patients Europe 24 listopada 2020 r. Aktualności Petycja z podpisami pacjentów wysłana do Ministerstwa Zdrowia 24 listopada 2020 r. Aktualności Nowoczesne terapie w leczeniu szpiczaka plazmocytowego - głos ekspertów i organizacji onkologicznych 17 listopada 2020 r. Aktualności Dostęp do nowoczesnych terapii w szpiczaku plazmocytowym - podpisz petycję 5 listopada 2020 r. WYDARZENIA Akademia Pacjenta - Jak ocenić efekty leczenia szpiczaka plazmocytowego: MRD (minimalną chorobę resztkową) metodą cytometrii przepływowej? Znaczenie prognostyczne zmian cytogenetycznych - dr n. med. Donata Szymczak 20 października 2020 r. AKTUALNOŚCI Debata - Leczenie Szpiczaka plazmocytowego nowocześnie i skutecznie, czyli jak? 11 września 2020 r. WYDARZENIA Akademia Pacjenta - Standardy terapeutyczne i terapie, na które czekamy w leczeniu szpiczaka plazmocytowego - prof. dr hab. Krzysztof Giannopoulos 16 sierpnia 2020 r. WYDARZENIA Akademia Pacjenta - Leki to nie cukierki - jak je bezpiecznie przyjmować - dr n. farm. Leszek Borkowski 14 sierpnia 2020 r. WYDARZENIA AKADEMIA PACJENTA - cykl webinarów 7 sierpnia 2020 r. AKTUALNOŚCI #onkoochrona - pierwsze wysyłki zestawów 4 sierpnia 2020 r. AKTUALNOŚCI Odpowiedź Ministra Zdrowia na interpelację złożoną w imieniu Fundacji Carita 27 lipca 2020 r. WIDEO Cykl spotkań on-line: "Szpiczak plazmocytowy – Perspektywy dla pacjentów” 17 lipca 2020 r. PACJENCI Przekraczanie granic - historia wyprawy rowerowej Grzegorza Rakowieckiego 15 lipca 2020 r. AKTUALNOŚCI #onkoochrona - zestaw pierwszej potrzeby 15 lipca 2020 r. MATERIAŁY Materiały do pobrania 9 lipca 2020 r. WIDEO Pacjent onkologiczny w dobie COVID19 17 czerwca 2020 r. MATERIAŁY Informator dla pacjentów 30 maja 2020 r. AKTUALNOŚCI Wspieramy szpitale w walce z COVID-19 - podsumowanie 27 maja 2020 r. WIDEO Relacja z rajdu rowerowego "ROZJECHAĆ SZPICZAKA" 21 maja 2020 r. AKTUALNOŚCI Pacjent a procedury - trudna ścieżka pacjenta hematoonkologicznego 20 maja 2020 r. Aktualności Dostęp do nowoczesnych terapii lekowych w szpiczaku plazmocytowym. Polska vs Europa 19 maja 2020 r. AKTUALNOŚCI Pogrzeb Ryszarda Bazeli 18 maja 2020 r. AKTUALNOŚCI Śmierć Ryszarda Bazeli 8 maja 2020 r. WYDARZENIA Pomagamy szpitalom 5 maja 2020 r. AKTUALNOŚCI Wspieramy szpitale w walce z COVID-19 4 kwietnia 2020 r. AKTUALNOŚCI Wywiad z Prezesem Fundacji Carita Łukaszem Rokickim 1 kwietnia 2020 r. Wideo Norway Expedition Fundacja Carita 19 marca 2020 r. ANKIETA Prośba o wypełnienie ankiety 18 marca 2020 r. AKTUALNOŚCI Chemioterapia w czasie pandemii 17 marca 2020 r. AkTUALNOŚCI Pacjent a epidemia 3 marca 2020 r. AKTUALNOŚCI Jaskółki Nadziei 5 lutego 2020 r. AKTUALNOŚCI Raport dotyczący doświadczeń i oczekiwań pacjentów w stosunku do metod leczenia 27 stycznia 2020 r. WYDARZENIA Konferencja - warsztat: OCENA TECHNOLOGII MEDYCZNYCH - HTA W POLSCE I UNII EUROPEJSKIEJ 18 stycznia 2020 r. SPOTKANIA W REGIONACH Agenda Spotkania Edukacyjnego "Szpiczak i My" w Gdańsku 16 stycznia 2020 r. SPOTKANIA W REGIONACH Spotkanie Edukacyjne "Szpiczak i My" w Gdańsku 10 grudnia 2019 r. AkTUALNOŚCI Firma Roche partnerem naszej Fundacji 13 października 2019 r. AkTUALNOŚCI Krajowy Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem Mnogim 26 września 2019 r. WYDARZENIA KRAJOWY DZIEŃ PACJENTÓW ZE SZPICZAKIEM MNOGIM 26 września 2019 r. WYDARZENIA Agenda KRAJOWEGO DNIA PACJENTA ZE SZPICZAKIEM MNOGIM 14 września 2019 r. AKTUALNOŚCI XXVIII Zjazdu Polskiego Towarzystwa Hematologów i Transfuzjologów 25 sierpnia 2019 r. MOTYWACJA Pacjenci na krańcu świata 13 sierpnia 2019 r. BADANIA KLINICZNE Predator 10 sierpnia 2019 r. INNE Ankieta 4 sierpnia 2019 r. WYDARZENIA Rajd Rowerowy 'ROZJECHAĆ SZPICZAKA" 20-22.09.2019 r. - Regulamin 4 sierpnia 2019 r. WYDARZENIA Karta zgłoszenia - Rajd "ROZJECHAĆ SZPICZAKA" 4 sierpnia 2019 r. WYDARZENIA Rajd Rowerowy "ROZJECHAĆ SZPICZAKA" 20-22.09.2019 r. 4 sierpnia 2019 r. WYDARZENIA Agenda rajdu "Rozjechać szpiczaka" 28 czerwca 2019 r. LEKI Nowa lista leków refundowanych 18 czerwca 2019 r. MOTYWACJA Uwierzyć w siebie 9 czerwca 2019 r. WYDARZENIA CEE PATIENTS' PARTNERS SUMMIT 30 maja 2019 r. SPOTKANIA W REGIONACH 15. czerwca spotkanie w Zielonej Górze 28 maja 2019 r. MOTYWACJA Szpiczak. Prezent ślubny. 28 kwietnia 2019 r. akademia pacjenta Warsztaty edukacyjno-rehabilitacyjne 29 marca 2019 r. Informacja prasowa 30 marca − Światowy Dzień Walki ze Szpiczakiem − wyzwania dla polskiej hematoonkologii 28 marca 2019 r. INNE REKRUTACJA DO BADAŃ KLINICZNYCH 25 marca 2019 r. SPOTKANIA W REGIONACH 13.04.2019 spotkanie w Lublinie 20 marca 2019 r. SPOTKANIA W REGIONACH 13.04.2019 spotkanie w Warszawie 20 lutego 2019 r. SPOTKANIA W REGIONACH 23.03 spotykamy się we Wrocławiu 25 stycznia 2019 r. KONFERENCJE 4 FORUM NA RZECZ PACJENTA ONKOLOGICZNEGO 22 stycznia 2019 r. INNE Konferencja Szpiczak Plazmocytowy 12 grudnia 2018 r. WIDEO KRAJOWY DZIEŃ PACJENTÓW ZE SZPICZAKIEM MNOGIM – materiał video 12 grudnia 2018 r. INNE Krajowy Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem Mnogim – część relaksacyjna 22 listopada 2018 r. KONFERENCJE Krajowy Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem Mnogim 24 września 2018 r. INNE Polskie Konsorcjum Szpiczakowe oraz Fundacja Carita zaprasza wszystkich chętnych do wzięcia udziału w badaniu klinicznym 4 września 2018 r. INNE Nowe forum dla pacjentów 4 września 2018 r. WIEDZA WRZESIEŃ MIESIĄCEM ŚWIADOMOŚCI RAKA JAJNIKA, CHŁONIAKÓW I BIAŁACZEK 31 lipca 2018 r. INNE Z głębokim żalem i smutkiem żegnamy Prezes Fundacji Carita - Żyć ze szpiczakiem, Wiesławę Adamiec. Ta wiadomość wstrząsnęła nami wszystkimi. 30 maja 2018 r. WYDARZENIA Warsztaty w Darłówku 10 maja 2018 r. INNE Odeszła nasza serdeczna koleżanka 16 kwietnia 2018 r. LEKI Polscy pacjenci nie mogą korzystać w pełni z rewolucji w leczeniu szpiczaka 4 kwietnia 2018 r. WYDARZENIA Kwiecień pod znakiem Ogólnopolskiej Kampanii Profilaktyki Nowotworów #WczesneWykrycieToŻycie 20 marca 2018 r. INNE ONKOCAFE – O RAKU PRZY KAWIE: 18.03.2018 6 marca 2018 r. WIEDZA PORADNIK HEMATOLOGIA DO POBRANIA 20 lutego 2018 r. WYDARZENIA Recenzja z Krajowego Kongresu dla Pacjentów ze Szpiczakiem Plazmocytowym 12 lutego 2018 r. WYDARZENIA I Kongres Fundacji Małgosi Braunek "Bądź integralny w zdrowiu" 9 lutego 2018 r. KONFERENCJE Krajowy Kongres dla Pacjentów ze Szpiczakiem Plazmocytowym 25 stycznia 2018 r. INNE Prośba o pomoc Mariolce Grabarczyk 20 grudnia 2017 r. KONFERENCJE Zaproszenie na kongres „Bądź integralny w zdrowiu” 5 grudnia 2017 r. LEKI Pomalidomid – staranie o refundację 2 grudnia 2017 r. LEKI Debata Medexpresu: Szpiczak plazmocytowy „Chorzy żyją od leku do leku” 18 października 2017 r. WIEDZA Zapraszamy do wzięcia udziału w webinarium 11 sierpnia 2017 r. KONFERENCJE Zaproszenie na III Ogólnopolski Dzień Pacjenta ze szpiczakiem mnogim 29 czerwca 2017 r. LEKI Zmiany w dostępności leczenia onkologicznego 6 czerwca 2017 r. WIEDZA Poradnik „Hematologia” już dostępny 2 maja 2017 r. WARSZTATY Zaproszenie na bezpłatne warsztaty